Haber

Kastamonu’da temiz ve sağlıklı gıdaya dikkat çekmek için tarhana çorbası dağıtıldı.

Temiz ve sağlıklı gıdaya dikkat çekmek için Slow Food Derneği ve Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi iş birliğiyle Kastamonu’da vatandaşlara tarhana çorbası ikram edildi.

Fakültenin gastronomi bölümü öğrencileri ve birlik üyelerinin hazırladığı çorba, Nasrullah Meydanı’nda vatandaşlara dağıtıldı.

Slow Food Kastamonu Derneği Kurucu Lideri Gülşen Kırbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıldır Kastamonu’da doğru ve temiz beslenme konusunda farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

Çocuklara iyi tarım konusunda eğitim verdiklerini ifade eden Kırbaş, şöyle devam etti:

“10 Aralık tüm dünyada Terra Madre Günü olarak kutlanıyor ve anlamı Toprak Ana. Slow Food’un kuruluş günü olduğu için tüm dünyada kutlanıyor ve etkinlikler yapılıyor. Kastamonu’nun 10 Aralık’ta o güne denk gelmesin diye, “Bugün de böyle bir bilinçlendirme çalışması yapmak istedik. Tıpkı bu hafta yerli malı haftası olduğu gibi. Bu nedenle klasik yöntemlerle hazırladığımız, saf, atalık tohumlarla ürettiğimiz yemeklerimizin fiyatını insanlara anlatmak için temel besin olan tarhanadan bahsetmek istedik.”

Kırbaş, hazır çorbalar yerine tarhana gibi doğal besinlerin tüketilmesini tavsiye etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu